Hur hjälper ni era ledare att våga ta i svåra frågor? Varför är det viktigt? Nu bjuder vi in till ett seminarium med psykolog Fredric Bohm, där vi utforskar hur samtalsmetodik kan hjälpa ledare att bli tydligare och uppnå mer i sitt ledarskap.
Varmt välkommen på digitalt seminarium 27 april, kl 12:00-13:00.
Samtalsmetodik är en färdighet som stöttar ledare att utveckla och motivera sina medarbetare. Studier visar att chefer som inte vågar lyfta det som är viktigt skapar otrygghet och otydlighet. Att undvika ämnen som väcker starka känslor gör att ledarskapet blir svagt. De chefer som har metoder och verktyg att planera och genomföra svåra samtal får högre förtroende och lyckas bättre i ledarskapet och i att genomföra förändringar.
Agenda
- Hur skapar jag ett bra samtal?
- Psykologisk trygghet
- Mål med samtalet
- MI/motiverande samtal
- Samtalshinder
Datum och Tid
Datum: 27 april
Tid: 12:00-13:00
Plats Digitalt
Om Fredric Bohm
Fredric Bohm är psykolog, författare och en av landets mest uppskattade föreläsare. Som ansvarig för metodutveckling på Wildfire befinner han sig i gränslandet mellan forskning och empiri. Wildfire är en byrå hjälper företag realisera sin strategi genom att utveckla kultur och ledarskap. Vi verkar inom alla branscher som retail, industri, tjänster, offentligförvaltning, vård m.m. Vi har hjälpt IKEA, Ica, Säkerhetspolisen, SATS, Räddningstjänsten och flera andra av Sveriges största företag att utvecklas som lag. Genom att kombinera etablerad forskning med lekfulla metoder har Wildfire utvecklat företag i snart 10 år.
Samtalsmetodik – en del av Wildfires ledarträning
Tillfället är ett smakprov på Wildfires ledarträning som är ett program baserat på konkret träning i färdigheter som är avgörande för att lyckas i sitt ledarskap. Ett modernt och skalbart upplägg med olika moduler och digital självstudier som kombineras med individuell coaching eller i grupp.
Programmet består totalt av sex moduler där vi tränar på de egenskaper som forskningen visar är viktigast för att bli framgångsrik som ledare (värderingar, motivation, konflikthantering, samtalsmetodik, gruppdynamik, förändring). De digitala delarna går att göra när som helst i den takt som passar både gruppen och individen.