the culture
building
agency

Seminarium 10 nov – Så skapar vi goda vanor

Visst är det väl skönt att göra som du brukar? Du dricker kaffet på det sätt som du gillar det bäst, du vet precis vilken väg du tar för att komma till kontoret och du lyssnar gärna på någon av dina favoritpoddar. Har du en iPhone förstår du inte hur någon ens kan överväga att ha en Samsung och du vill läsa dina mail i samma e-postklient som du är van vid. Precis som kalenderfunktionen… ja, gud förbjude att någon rubbar funktionerna i din kalender!


Ja, så här ser livet ut för de allra flesta. Vi har våra sätt och vi gillar dem! Människan är i grunden negativ till förändring, speciellt om den initieras av någon annan än du själv. Och till och med då du själv är den som tagit initiativet till förändringen är det svårt att bryta gamla mönster och vanor. 


Bra vanor ger bra resultat. Dåliga vanor ger dåliga resultat.

Ja, det är ju egentligen ganska logiskt. Har du en bra vana när det kommer till träning kommer du att hålla dig bättre tränad än någon med en sämre vana. Har du bra rutiner för din sömn kommer du att vara mer utsövd än någon med dåliga sömnvanor. Samma sak gäller i en grupp. Har ni på arbetsplatsen bra vanor för tex kommunikation, konflik- och problemlösning så kommer ni att prestera bättre än en grupp med dåliga vanor för det.

Tittar vi på organisationer så är det gruppens gemensamma vanor, återkommande beteenden och attityder, som tillsammans över tid blir det vi brukar benämna företagskultur. Att påverka kulturen i en grupp handlar alltså om att förstå och påverka gruppmedlemmarnas återkommande beteenden och attityder.

Under det här seminariet kommer vi att titta lite närmare på just vanor och hur vi kan påverka beteenden hos oss själva och i en grupp. 

  • Vad är vanor egentligen, vad säger forskningen? 
  • Hur kan vi jobba med att skapa goda vanor i en grupp? 
  • Så jobbar SATS med att träna kultur och goda vanor i sin organisation 

Seminariet är kostnadsfritt. En No Show-avgift utgår vid utebliven närvaro om du anmält dig att delta på plats. Denna avgift är hos oss 349 kr ex. moms. Du har såklart alltid möjlighet att skicka en kollega i ditt ställe!


Agenda 

08:30 Frukost 
08:45 Josefin Falck och Sebastian Wettemark hälsar er välkomna
09:00 Panelsamtal med Johan Westberg och Katarina Graffman modererat av Josefin Falck och Sebastian Wettemark
10.00 Avslut

Information

Datum: 10 november
Tid: 08:30-10:00 (för dig som är på plats irl)
Livesändning 08:45-10:00 (för dig som vill medverka på distans)
Plats The Park Studios, Magnus Ladulåsgatan 1, Södermalm Stockholm eller medverka via Zoom

Talare och panel

Katarina Graffman

Katarina Graffman är filosofie doktor i kulturantropologi, debattör och föreläsare. Hon är expert på hur folk beter sig egentligen. För att förstå ett faktiskt beteende behöver du titta på vad människor gör, inte vad de säger att de gör. Eller som Katarina uttrycker det, ”Människor säger inte vad det tänker, vet inte vad de känner och gör inte som de säger.” 

Johan Westberg

Johan Westberg är Nordic Culture & People Manager på SATS och har ett brinnande intresse för kultur och att skapa sammanhang och organisationer där vi tar fram kraften i laget och i varandra. Ett av Johans favorituttryck är “Culture is not about starting a revolution, it’s about evolution” 


Moderatorer

Sebastian Wettemark

Sebastian är VD på kulturbyggarbyrån Wildfire och har i över 10 år hjälpt organisationer att bli starkare och bättre tillsammans. Brinner för kreativa team, individers olikheter och jämställdhet.

Josefin Falck

Josefin är Kulturbyggare på Wildfire med ett stort intresse för hälsa, välmående, jämställdhet och inkludering. Drivs av övertygelsen att vi presterar bäst när vi mår som bäst och vill ge alla individer möjlighet att nå sin fulla potential både privat och i arbetslivet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies och GDPR