the culture
building
agency

Från ord till handling – så leder du ett lyckat jämställdhetsarbete i praktiken

Frågar vi runt på stan så kommer i princip alla ledare vi möter att skriva under på att jämställdhet och hållbarhet är viktigt. Dock ser vi fortfarande ett stort glapp mellan ambitionen och verkligheten. Vi ser fler män än kvinnor i ledande positioner, män har i snitt högre löner och kvinnor drabbas i större utsträckning av sjukskrivningar. Hur kan det komma sig? Vi säger A men gör B. Vad är det egentligen som gör att vi har så lätt för att prata men så svårt för att göra? 


Att leda i förändring är svårt 

För att lyckas med att förändra en organisation eller bransch, byta ut gamla, unkna normer och ideal mot något mer fräscht och hållbart krävs ett starkt ledarskap. Ledare som ser och tror på värdet av förändringen, är tydliga med vilka förväntningar som finns, som föregår med gott exempel, stöttar, visar vilka attityder och beteenden som är uppskattade, sätter gränser och inte accepterar destruktiva beteenden för gruppen. Någon som inte backar när det blir svårt. För svårt kommer det att bli, var så säker. 


Hur har framgångsrika ledare gjort för att lyckas? 

I det här seminariet kommer vi att få ta del av spännande berättelser från några som verkligen lyckats med att leda genom värderingar och skapa förändring.

Seminariet är kostnadsfritt. En No Show-avgift utgår vid utebliven närvaro. Denna avgift är hos oss 349 kr ex. moms. Du har såklart alltid möjlighet att skicka en kollega i ditt ställe!Agenda 

07.45 Frukost 
08.15 Anna Serner, Förändringsledare
08.45 Stefan Alariksson, Verkställande Direktör, Dell Technologies
09.15 Paneldiskussion med Fanny Widman, Anna Serner och Stefan Alariksson 
10.00 Avslut

Information

Datum: 18 maj 
Tid: 07:45-10:00 (för dig som är på plats irl)
Livesändning 08:15-10:00 (för dig som vill medverka på distans)
Plats The Park Studios, Magnus Ladulåsgatan 1, Södermalm Stockholm eller medverka via Zoom

Talare och panel

Anna Serner

Anna har varit VD de senaste 25 åren och hon lämnade precis Filminstitutet efter tio år.  På alla ställen har det utvecklings- och kvalitetsarbete som Anna drivit utgått från tesen att jämställdhet och ökad inkludering skapar ett bättre slutresultat. 

Fanny Widman

Fanny Widman är moderator, föreläsare, poddare och engagerad i kvinnors möjligheter att uppnå verklig jämställdhet. Hon har även gett ut boken ”Det är nog nu – Röster om jämställdhet för att förändra arbetslivet”.

Stefan Alariksson

Som Verkställande Direktör för Dell AB sedan 2013, lägger Stefan mycket fokus på jämlikhet och mångfald inom företaget. Stefan är en dedikerad mästare av MARC (Many Advocating Real Change) där han har levererat över +40 sessioner om ämnet.


Moderatorer

Sebastian Wettemark

Sebastian är VD på kulturbyggarbyrån Wildfire och har i över 10 år hjälpt organisationer att bli starkare och bättre tillsammans. Brinner för kreativa team, individers olikheter och jämställdhet.

Josefin Falck

Josefin är Kulturbyggare på Wildfire med ett stort intresse för hälsa, välmående, jämställdhet och inkludering. Drivs av övertygelsen att vi presterar bäst när vi mår som bäst och vill ge alla individer möjlighet att nå sin fulla potential både privat och i arbetslivet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies och GDPR