the culture
building
agency

Seminarium: ”EN ORGANISATION”

Att vi människor har lätt för att delar in oss i vi och dom, går inte att komma ifrån. Det finns en naturlig dragningskraft mot den närmsta gruppen. Varför uppstår det mer under press och oro? Och vad gör man för att motverka silos och stärka samarbete?

Det går inte att komma ifrån att vi människor har lätt för att dela in oss i “vi och dem”. Det händer hela tiden och sker per automatik när vi upplever stress, inte är medvetna och aktivt jobbar mot våra instinkter. Personer vi har enkelt att förstå och samarbeta med gör oss trygga och det finns en naturlig dragningskraft mot de som är närmast. Distans i form av geografiska avstånd, bristande kommunikation eller olikheter skapar enklare en känsla av att vi inte tillhör samma grupp. 

I tider av otrygghet tenderar både individer och avdelningar orientera sig mot sina egna mål, rå om sitt eget bo, sluta sig allt mer och att samarbeta med andra blir svårare. Här finns en stor risk att illojalitet mot organisationen uppstår, medarbetare pekar ut interna syndabockar och hittar motståndare inom sin egen grupp, så som en annan avdelning, kollega, chefen eller ledningen. Det här är ett fenomen som i sin tur skapar ännu större avstånd internt – en negativ spiral som behöver brytas.

Motivation och samarbete grundas i trygghet och gemenskap
Det finns saker du kan göra för att aktivt stärka gruppen, motverka silos, minimera interna konflikter och istället öka graden av samarbete. Det finns helt enkelt en rad metoder att använda för att bryta negativa och energikrävande motsättningar och istället skapa en stark organisation som jobbar tillsammans mot samma mål. 

Vad skapar starka organisationer och grupper? 

Organisationer som lyckas med detta använder några utvalda tekniker och vanor. Med hjälp av prisbelönta metoder som är grundade i forskningen har Wildfire jobbat med att stärka organisationer och grupper sedan 2013. 

Vi djupdyker i

  • Hur man bäst stärka den gemensamma berättelsen – med känsla!
  • Hur man aktivera ledare så att de reagerar man när de hör kommentarer
  • Hur du får ledningsgruppen att gå före
  • Struktur – När du behöver aktivt ändra på strukturen

Datum och tid

Datum: 22 november
Tid: 12:00-13:00
Plats DigitaltFredric Bohm

Fredric Bohm är psykolog, författare och en av landets mest uppskattade föreläsare. Som ansvarig för metodutveckling på Wildfire befinner han sig i gränslandet mellan forskning och empiri. Legitimerad psykolog, socionom och författare med attitydpsykologi och förändring som specialområden.

Fredrics föreläsningar är underhållande, insiktsfulla och inspirerande. I ett högt tempo blandas allvar med avväpnande och roliga anekdoter från vardagslivet som får publiken att skratta åt sig själva och sina egna egenheter.

Sebastian Wettemark

Sebastian har de senaste 15 åren arbetat att medarbetare och ledare i mellanstora och stora företag att utvecklas. Via ledningsgruppen i armkrok med HR-chefen har det handlat om alltifrån medarbetarundersökningar, till feedback, Kommunikation och Ledarskap. Beteendevetare och Management ekonom.  

I varje grupp behöver samarbeta. I en skolklass, i en familj, och på en arbetsplats. Sannolikheten för missförstånd och konflikt är 100%. Nyckeln till välfungerande samarbete är alltid feedback och kommunikation. Sebastian talar om detta med insikt och humor, och hjälper deltagare att med insikter och dialog hitta konkreta verktyg som de kan använda i vardagen. Han står med ena foten hos Sveriges företag/ledningsgrupper och den andra i rollen som inspiratör och rådgivare. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer om cookies och GDPR