Att vi människor har lätt för att dela in oss i vi och dom, går inte att komma ifrån. Det finns en naturlig dragningskraft mot den närmsta gruppen. Varför uppstår det mer under press och oro? Och vad gör man för att motverka silos och stärka samarbete?
Kultur handlar om att skapa samhörighet och gemenskap, inte att dela upp oss i ”vi” och ”dem”. Men varför är det så lätt att hamna i den fällan, särskilt under stress och press? När vi känner oss osäkra eller inte riktigt förstår varandra, söker vi oss till de grupper och personer vi känner bäst. Det är naturligt, men när vi inte är medvetna om detta, kan det skapa silos och svårigheter att samarbeta. Och när avståndet ökar – geografiskt, kommunikativt eller kulturellt – kan det bli lätt att tappa sammanhållningen.
Det är här problemet uppstår: vi börjar hitta syndabockar, skylla på andra och skapa inre konflikter som underminerar vårt arbete. Men genom att aktivt arbeta med kulturen kan vi bryta denna negativa spiral och istället bygga en organisation där samarbete och gemenskap är nyckeln till framgång.
I detta seminarium kommer vi att utforska hur du bygger en stark kultur där samarbetet blomstar.
🎯 Stärka den gemensamma berättelsen – med känsla och engagemang!
🎯 Stärka ledare – som reagerar på pikar och skapar trygghet i sitt ledarskap.
🎯 En ledningsgruppen som går före – och bli förebilder för det samarbete vi vill se.
🎯 Strukturerat arbeta med kultur – för att underlätta och förbättra samarbetet mellan avdelningar och individer.
Genom beprövade metoder och tekniker, grundade i forskning, kommer vi att ge dig verktygen för att skapa en kultur där alla känner sig delaktiga och fokuserade på gemensamma mål.
Datum och tid
Göteborg 26 mars
Tid: 8:30-09:30. Frukost och mingel från 8.15
Plats Kvadrat. Stora Nygatan 31, Göteborg
Stockholm 27 mars
Tid: 8:30-09:30. Frukost och mingel från 8.15
Plats: Inhouse. Blasieholmsgatan 4, Stockholm
Fredric Bohm

Fredric Bohm är psykolog, författare och en av landets mest uppskattade föreläsare. Som ansvarig för metodutveckling på Wildfire befinner han sig i gränslandet mellan forskning och empiri. Legitimerad psykolog, socionom och författare med attitydpsykologi och förändring som specialområden.
Fredrics föreläsningar är underhållande, insiktsfulla och inspirerande. I ett högt tempo blandas allvar med avväpnande och roliga anekdoter från vardagslivet som får publiken att skratta åt sig själva och sina egna egenheter.