Ska du arbeta med kultur och värderingar i din organisation?

Vill du utvecklas och få inspiration och konkreta verktyg?

Gå vår givande utbildning till kulturpilot

Kultur byggs inifrån, i små och stora gester. Ingen konsult i värden kan hjälpa er att bygga kultur om ni inte själva tar ett aktivt ägarskap. Oavsett om ni vill göra mycket själva, eller ta mycket hjälp, så behöver ägarskapet komma inifrån. Utbildningen Kulturpilot baseras på forskning kring vad som gör att företag lyckas bygga en stark kultur. Måssättningen är att ge dig inspiration, färdigheter, praktiska verktyg och konkret träning. Få en djupdykning i verktygen som bygger kultur.
"Fortsätt att blanda
forskning med humor."
Charlotte Holmstrand
Cirkle K

KULTURPILOT

Är kursen för dig?

Om du känner dig fullfjädrad och redan vet allt, så är denna utbildning inte för dig. Har du den inställningen så är vi nog inte rätt för varandra över huvudtaget. Skämt och sido, vi tror på kontinuerligt lärande och denna kurs har något att erbjuda erfaren och ny. Vi har haft både HR-specialister, konsulter, HR-chefer och VDs som gått kursen. Inte för att de inte redan vet en hel del, utan för att de vill fortsätta fylla på med enkla vekrtyg som är lätta att använda i praktiken. Vi blandar forskning med lättsamhet, det ska vara roligt!  Utbildningen ger dig verktyg och konkreta tips som du kan använda för att bygga kultur i din organisation. Den passar för dig som har en viss grundförståelse för kultur och vill ta näst steg. 

Elin Muz & Linn Erngren från Rädda Barnen delar med sig om sin kulturresa och varför de valde att gå utbildningen till Kulturpilot.

KULTURPILOT

Baserat på forskning och beprövad erfarenhet

Utbildningen täcker grundläggande delar i teori och praktik och ger dig verktyg du behöver för att bygga kultur i din organisation. Baserat på Wildfires principer för förändring ger utbildningen dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för att kunna leda utvecklingen av kultur i din organisation. Du får praktisk träning, inspiration och konkreta verktyg som du kan använda i ditt dagliga arbete.  

1

Teori och forskning

Så får du med organisationen så att fler agerar så som vi vill. Tekniker och verktyg som ex critical incidents, kulturårs-planering, dialogstöd m.m.

2

Att sälja in värdet

Så förklarar vi värdet och nyttan för ledningsgrupp, chefer och medarbetare. Genomgång av forskning och upplägg som hjälper dig i din kommunikation.

3

Tekniker & verktyg

Smarta sätt skapa dialog över tid. Genomgång av olika verktyg för att skapa dialog ex Brädspel, Workshop, Digital teknik.

4

Koppla arbetet till affären

Så blir värderingsarbetet en del av affären och vardagen.

5

Självreflektion & utvärdering

Workshopformat med möjlighet att tillsammans med experter planera framåt.

6

Mätning & effektivitet

Hur kan jag mäta och påvisa effekt? Vilka effektmått är intressanta? Grunder till effektmätning och ROI.

KULTURPILOT

Vad kan du förvänta dig?

Vi vill att du ska lära dig mycket samtidigt som du har roligt. 

Detta händer innan

Redan dagen efter din bokning kan du börja. På mail får du den första inspirationsfilmen tillsammans med en övning och två rapporter.  Vi vet av erfarenhet  att du som deltagare får mer tillbaka utav kursen om inför den kurstillfället träffen tar del av materialet. 

Under kursen

Dagen varvar inspiration med konkreta exempel. Du får ta del av erfarenheter och case, arbeta med ditt worksheet och ta dela erfarenheter med andra.

På förmiddagen tittar vi på hur vi kan se på kultur utifrån ett teoretiskt perspektiv, vad forskningen och erfarenheten säger kring hur det påverkar prestation. Vi djupdyker i vår modell för hur du med liten påverkan över tid kan stärka kultur i din organisation.

På eftermiddagen fördjupar vi oss i konkreta verktyg för att stärka kulturen. Vi tittar på konkreta case och delar erfarenheter. Alltid genom att blanda forskning med lekfulla exempel som tydliggör.

Detta händer efter

Dagen efter kursen får du ett mail med allt kursmaterial och en uppföljning av kursen. Vi är noga med att alla svarar för att kunna kontinuerligt förbättra kursen.

Som kulturpilot får du möjlighet till fördjupande kurser och ett nätverk med tidigare deltagare, inbjudningar till träffar m.m.

Sveriges bästa kurs?

När vi började var kursen helt okej. Men efter år av utveckling och hundratals deltagare vet vi vad som uppskattas. Vårt NPS för kursen 2020 var 76 och nöjdheten 95%.

Det är vi såklart extremt nöjd med. Ett NPS värde kring 20+ anses positivt det är extremt ovanligt med NPS värden över 50.
Betyder det här att vi är klara? Inte alls. Vi brinner för för att ge verktyg och inspiration så att fler kan bygga positiva och starka kulturer i sina företag.

Välkommen till en mycket uppskattad kurs med tidigare kursdeltagare från exempelvis Ikea, Adecco, Sveriges Radio, White, Filippa K m.fl

”Jag var väldigt nöjd. Både Fredric och Robert var fantastiskt bra facilatorer och tydliga i sitt budskap. Grunden till vad vi kommer ha med oss framöver är tydlig efter våra samtal med utbildningen som pricken över I: Focus on attitude – ”culture eats strategy for breakfast”.

Jonas Weréen

Learning manager
IKEA of Sweden

“Bra engagemang, bra och konkreta case, superbra toolbox och kunskap som en verkligen kan ta med sig och omsätta direkt. Tummen upp”

Elin Muz

Rädda barnen

“Vill rekommendera genomgången av de sex principerna, den positiva statistiken av vad värderingsarbetet ger och de pedagogiska filmerna och bilder”

Lolita Opwapo

Företagarna

Träffa våra kursledare

Fredric Bohm

Fredric Bohm är Leg Psykolog, föreläsare och författare till böcker som ”Konsten att vara modig” och ”Konflikthantering”.
Fredric är en av grundarna till Wildfire och ansvarig för metodutveckling och forskningschef. 

I denna video får du ett smakprov på ett av de verktyg vi går inom på kursen, vår modell för kulturbyggande. En enkel men uppskattad modell som förklarar hur du med liten påverkan över tid kan förstärka de attityder och beteenden och bygga kultur. 

Robert Dybeck

Robert brinner för ämnet och har hjälpt många företag med allt från att bli tydligare i sitt avtryck till att skapa, hantera och utveckla sin kultur. Robert har tydliga exempel och med en energi och glädje inspirerar han kring hur du bygger kultur. 

Här får du höra om hur vi tänker kring teman. Att över tid förstärka kulturen genom dialog, utifrån olika teman. Om du vill göra skillnad, ta en sak i taget. 

Praktisk info

Tid & plats:
25 maj 2021: digitalt
17 juni 2021: digitalt
22 sept 2021: digitalt
10 nov 2021: digitalt

Kursen sker digitalt  08.30-15.30 varvat med förberedande och efterföljande digitala moment.  

Anmälan:
Via bokningsformuläret nedan.

Kursavgift:
Ordinarie kursavgiften är 9.500 kr/deltagare inklusive föreläsningar. Early bird bokas 30 dagar innan till 7.850 kr.

Pris ex moms. 

Betalningsvillkor:
30 dagar. Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart eller debiteras hela kursavgiften. Vid förhinder pga sjukdom erbjuder  vi kostnadsfritt nytt tillfälle.  

Fullständig nöjd kund garanti:
Vi tillämpar säkra möten och full nöjd-kund garanti. Är du sjuk får du boka om. Är du inte nöjd med kursen behöver du inte betala.

Nästa steg

Har du frågor?

Vill du ha en personlig kontakt? 

Kontakta Claudia ett mail på claudia@wildfire.se så hittar ni en tid för en telefonavstämning. 

Är du redo att boka?

Gör något som du inte kommer att ångra. Boka en plats och fortsätt din kulturresa tillsammans med oss!